Jurnalul.ro Ştiri Externe Administrația SUA expulzează zece diplomați ruși și impune noi sancțiuni împotriva Moscovei

Administrația SUA expulzează zece diplomați ruși și impune noi sancțiuni împotriva Moscovei

Administrația Joseph Biden a anunțat, joi, expulzarea a zece diplomați ruși și impunerea de noi sancțiuni împotriva Moscovei, din cauza ingerințelor electorale și atacurilor cibernetice.

„Preşedintele Joseph Biden a emis o ordonanţă executivă care conferă atribuţii suplimentare pentru a demonstra determinarea Administraţiei SUA de a riposta şi de a contracara toate activităţile negative ale Rusiei", a comunicat Casa Albă.

Washingtonul afirmă că sancţiunile sunt o reacţie la ingerinţele electorale ruse şi la atacurile cibernetice. Washingtonul a anunţat că atribuie Serviciului rus de Informaţii Externe atacurile cibernetice SolarWinds, care au vizat instituţii guvernamentale americane, transmite Mediafax.

Măsurile anunţate joi includ expulzarea a zece diplomaţi ruşi, sancţionarea a şase companii ruse acuzate de activităţi cibernetice ilegale, precum şi a 32 de persoane şi entităţi implicate în tentative de ingerinţe electorale, conform agenţiei Associated Press.

În plus, Casa Albă a anunţat că Administraţia de la Washington utilizează canale diplomatice, militare şi din domeniul serviciilor de informaţii pentru a reacţiona la presupusele tentative ale Rusiei de a încuraja atacuri ale insurgenţilor talibani afgani asupra trupelor americane din Afganistan.

Subiecte în articol: sua Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri