Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu: Antibiotice Iași poate primi bani pentru medicamente critice. Semnalele sunt foarte pozitive

Câciu: Antibiotice Iași poate primi bani pentru medicamente critice. Semnalele sunt foarte pozitive

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susține că Antibiotice Iași va putea beneficia de investiții de 100 de milioane de euro pentru producția de medicamente critice în România. „Ne aflăm în curs de negociere cu Comisia Europeană”, anunță ministrul.

Potrivit lui Adrian Câciu, Antibiotice Iași va avea un proiect strategic în Programul de Sănătate și va avea ca principal obiectiv reducerea dependenței României și a Europei de medicamentele din import și din afara UE.

Proiectul cu valoare totală de aproximativ 100 milioane euro va avea 3 componente. Prima componentă presupune dezvoltarea unui centru de cercetare și dotarea acestuia cu echipamente de ultima generație care are ca scop dezvoltarea și punerea pe piață a unor noi medicamente de pe lista UE a medicamentelor critice, a doua prevede dezvoltarea si implementarea a două noi fluxuri de producție medicamente, în special a celor aflate pe lista medicamentelor critice, iar a treile întărirea compenentei referitoare la ️resursele umane care va da posibilitatea celor circa 100 de cercetători care lucrează acum în echipa Antibiotice Iași precum și a colaboratorilor acestora să participe la programe de perfecționare.

„Ne aflăm în curs de negociere cu Comisia Europeană pentru includerea proiectului pe lista proiectelor strategice pentru România iar semnalele primite de la Comisie sunt foarte pozitive”, transmite ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: adrian caciu antibiotice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri