Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale, Finger și Sosiri la Otopeni

Lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale, Finger și Sosiri la Otopeni

de Redacția Jurnalul    |   

A fost semnat contractul de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale, Finger şi Sosiri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, anunță, marți, Compania Națională Aeroporturi București.

Investiția are patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului și pentru creșterea confortului oferit pasagerilor aeroportului. Unul dintre obiective vizează schimbarea și modernizarea sistemului centralizat de ventilaţie-climatizare. Proiectul prevede înlocuirea echipamentelor de ventilare şi climatizare, înlocuirea serverului de gestionare a echipamentelor şi realizarea unui sistem modern de comandă, control automat şi achiziţii de date.

Investiția are ca obiectiv și reamenajarea interioară (finisaje, pardoseli, tavane, mobilier, signalistica), pentru a îmbunătăţi calitatea imagistică a celui mai important aeroport al României.

Un alt obiectiv al contractului este instalarea unui nou sistem de detecţie-semnalizare pentru incendiu.

De asemenea, vor fi modernizate instalaţiile electrice aferente spațiilor menționate. Proiectul prevede modernizarea iluminatului terminalelor şi corpurilor de clădire, urmând a fi instalate corpuri de iluminat LED. Totodată, va fi suplimentat numărul de prize de alimentare pentru dispozitivele pasagerilor.

Investiția se va derula pe o perioadă de 30 de luni, iar execuția lucrărilor se va realiza etapizat, astfel încât fluxurile de pasageri să fie operaționale, disconfortul pasagerilor fiind minim.

Contractul are o valoare totală de 112.421.921.98 lei, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri proprii ale Companiei Naționale Aeroporturi București.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: aeroport terminal modernizare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri