Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Aerul poluat din oraşe poate duce la apariţia superbacteriilor

Aerul poluat din oraşe poate duce la apariţia superbacteriilor

Pe lângă fumul şi gazele de evacuare, aerul din oraş ne-ar putea umple plămânii şi cu gene de rezistenţă la antibiotice, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Aproximativ două milioane de persoane din SUA ar putea fi infectate cu o bacterie rezistentă la medicamente în fiecare an. Genele care fac bacteria să devină imună la medicamente – gene de rezistenţă la antibiotic – sunt capabile să se mute între diferite bacterii şi, de asemenea, de la bacterie în mediu, explică experţii.

Cercetările efectuate de Societatea Americană de Chimie au descoperit astfel de bacterii în fermele şi parcurile din America. Acest lucru confirmă faptul că rezistenţa la medicamente poate fi răspândită prin aer, un alt element care îngreunează provocarea oamenilor de ştiinţă.

Acest lucru înseamnă că bacteriile pot căpăta abilitatea de a supravieţui în faţa tratamentelor cu antibiotice, iar astfel pot deveni superbacterii, prin intermediul aerului pe care îl respirăm.

Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală, care face ca infecţiile care în mod normal se tratau uşor înainte să devină superbacterii care nu pot fi tratate.

Studiile sugerează că superbacteriile vor omorî 10 milioane de oameni  până în 2050

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri