Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afacerile New Yorker au scăzut cu 16% în 2020, la 289,8 mil. lei

Afacerile New Yorker au scăzut cu 16% în 2020, la 289,8 mil. lei

Compania NY’ER România, cu sediul în Cluj-Napoca, administratorul magazinelor locale New Yorker, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 289,8 mil. lei (60,1 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Com­pa­nia a realizat anul trecut un profit net de 61,8 mil. lei (12,8 mil. euro), mai puţin cu 23% faţă de anul pre­cedent, când a avut un câştig net de apro­xi­mativ 80,7 mil. lei (17 mil. euro), con­form datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 458 de angajaţi.

După valoarea businessului, New Yorker se află printre cei mai mari re­tai­leri de modă din România, ală­turi de Inditex (proprietarul Zara), H&M, C&A şi LC Waikiki pe piaţa de haine, iar Deichmann şi CCC pe încălţări, con­form Euromonitor şi ZF.

În prin­ci­pal, New Yorker a acoperit cele mai mari oraşe ale ţării, brandul fiind po­zi­ţio­nat pe segmentul mediu de preţ. Oraşele mici şi medii sunt opţiunea discounterilor care merg cu preţuri mici să se bată cu bazarurile şi magazinele locale.

Mediafax

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri