Prin urmare, indiferent de model, ochelarii de soare trebuie să aibă caracteristicile necesare pentru a-ţi proteja ochii, să ţi se potrivească cât mai bine şi, totodată, să fie adecvat purtaţi şi îngrijiţi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens!
Factori de care ar trebui să ţii cont când cumperi o pereche de ochelari de soare
Ramele
În funcţie de preferinţe, poţi opta pentru rame metalice sau din plastic durabil. De obicei, cele metalice sunt rezistente şi durabile, însă, au dezavantajul că, atunci când sunt uitate sub expunerea directă a razelor soarelui, se supraîncălzesc. Totodată, pot fi mai scumpe decât ramele simple din plastic. Cele din plastic de calitate, pot fi foarte durabile şi confortabile şi facilitează montarea lentilelor şi ajustarea acestora astfel încât să se potrivească perfect.
Balamalele
Sunt disponibile în trei variante şi anume balamale cilindrice, balamale interconectate şi balamale cu arc. Cele cilindrice sunt cele mai populare şi conţin un şurub pentru fixare. Balamalele cu arc seamănă cu cele cilindrice, dar au şi un sistem de blocare care optimizează potrivirea ochelarilor după lăţimea feței.
Forma ochelarilor de soare
Pentru a arăta cât mai bine, când alegi ochelarii de soare ar trebui să ţii cont de forma feţei şi să îi alegi pe cei care te avantajează. Probează mai multe perechi şi vezi care este cea mai bună alegere pentru tine.
Cât costă o pereche de ochelari de soare de calitate?
Preţul unei perechi de ochelari de soare Polaroid, care sunt de calitate, poate varia de la 133 lei la cca 480 lei. Poţi alege să cumperi mai multe perechi diferite pentru a le putea schimba în funcţie de ţinuta şi stilul pe care vrei să îl abordezi sau poţi cumpăra o singură pereche cu aspect clasic şi atemporal, pe care să o porţi la toate ţinutele.
Orice ai alege, nu uita că ochii tăi au nevoie de protecţie şi de lentile de calitate, prin urmare fii pregătit să plăteşti un preţ rezonabil care îţi garantează calitatea şi durabilitatea.
Ochelari de soare cu prescripţie medicală
Dacă ai nevoie de ochelari de soare cu prescripţie medicală, poţi opta pentru lentile progresive care se întunecă în funcţie de cantitatea de lumină ambientală sau bifocale.
Astfel, vei putea să porţi o singură pereche, atât pentru a putea citi, cât şi pentru a vedea la distanţă, fiind pe deplin protejat de razele soarelui. Dacă eşti pasionat de sporturi în natură, s-ar putea să vrei lentile polarizante care îţi protejează ochii de reflexiile razelor pe zăpadă sau pe apă. Vom vedea în continuare cum ar trebui să porţi ochelarii de soare şi cum să îi îngrijeşti adecvat.
Nu purta niciodată ochelarii de soare în vârful capului
Tentaţia de a ridica ochelarii de soare în vârful capului când intri în interior sau vrei să vezi mai bine anumite detalii şi soarele a intrat în nori, este foarte mare. Acest lucru, însă, pune presiune pe balamale şi braţele ochelarilor şi, în timp, va conduce la lărgirea lor. Mai bine îi agăţi de gulerul tricoului sau îi pui într-un etui de ochelari, o husă ori în cutia în care i-ai achiziţionat.
Păstrează-ţi ochelarii de soare într-un etui sau o husă potrivită
O pereche de ochelari de soare de calitate vine întotdeauna într-o cutie, o husă sau un etui. Nu arunca acest accesoriu şi nici nu îl ignora, pentru că este necesar ca să ţii ochelari în siguranţă când nu îi porţi. Ţine-l în poşetă, în diplomat sau în maşină, astfel încât să îl ai la îndemână atunci când îţi trebuie. Este cea mai bună soluţie ca să protejezi lentilele ochelarilor de soare, dar şi balamalele, ramele acestora.
Nu pune ochelarii de soare pe bordul maşinii
Maşinile parcate în soare sunt expuse încălzirii excesive, iar ochelarii de pe bord vor avea mult de suferit. Oricât ar fi de durabile, ramele din plastic se deformează după expunerea repetată la soare şi, în scurt timp, vor ceda. Dacă vrei să îi laşi în maşină, alege un loc mai protejat de soare cum ar fi o nişă ascunsă în bord sau buzunarul de pe uşă.