Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Vaslui: Focar de pestă porcină africană, confirmat în oraşul Murgeni

Alertă în Vaslui: Focar de pestă porcină africană, confirmat în oraşul Murgeni

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui au anunţat, marţi, că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială din oraşul Murgeni.

"În conformitate cu Buletinul de Analiză nr. 15706/ 24.09.2019 emis de IDSA Bucureşti, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială de porcine la îngrăşat din judeţul Vaslui, cu un efectiv de 1.998 capete. DSVSA Vaslui a notificat toate instituţiile care fac parte din Centrul Local de Combatere a Bolilor şi a întreprins toate măsurile ce se impun în confirmarea unui focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială de porcine", precizează un comunicat de presă remis de DSVSA Vaslui.

Miercuri, la Instituţia Prefectului Vaslui se va întruni Centrul Local de Combatere a Bolilor, urmând să fie stabilite măsurile care vor fi întreprinse în continuare, în vederea gestionării şi stingerii focarului de boală. Autorităţile iau în calcul sacrificarea celor aproximativ 2.000 de porci. AGERPRES

Subiecte în articol: pestă porcină africană
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri