Jurnalul.ro Sport Fotbal international Alexia Putellas refuză interesul cluburilor din SUA și semnează un contract pe doi ani cu Barcelona

Alexia Putellas refuză interesul cluburilor din SUA și semnează un contract pe doi ani cu Barcelona

de Redacția Jurnalul    |   

Alexia Putellas a decis să refuze potențialele oferte ale cluburilor din National Women's Soccer League și să își prelungească cu doi ani contractul cu echipa de fotbal feminin a Barcelonei.

Dubla câștigătoare a premiului Ballon d'Or și-a petrecut ultimele 18 luni recuperându-se după o accidentare la ligamentul încrucișat anterior și o operație ulterioară la genunchi. Revenită acum la o formă fizică normală pentrua putea evolua în meciuri, Putellas a fost convinsă de propunerea Barcelonei, clubul confirmând marți prelungirea contractului său.

În ciuda faptului că a primit oferte profitabile din partea National Women's Soccer League (NWSL), Putellas a intenționat întotdeauna să rămână la Barcelona. Cu toate acestea, ea a căutat asigurări în ceea ce privește viitoarea direcție a clubului și rolul ei în cadrul echipei înainte de a se angaja într-un nou contract, potrivit The Athletic.

În decembrie, Barcelona i-a oferit lui Putellas un contract care ar face-o cea mai bine plătită jucătoare din echipă, dublându-i efectiv salariul. Cu toate acestea, decizia ei de a se alătura cantonamentului echipei naționale spaniole în februarie nu a fost bine primită de club, deoarece echipa medicală a fost de altă părere. În ciuda fricțiunilor inițiale provocate de convocarea ei la echipa națională, ambele părți au reușit să ajungă la o înțelegere, aplanându-se diferendele.

Putellas poate încheia actuala campanie cu o triplă victorie. Clubul catalan a cucerit deja trofeele Liga F și Copa de la Reina, urmând să joace finala UEFA Women's Champions League împotriva lui Lyon.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Alexia Putellas barcelona
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri