Jurnalul.ro Ştiri Educatie Alina Gorghiu: Sunt ușor mâhnită de întâmplarea cu legile educației

Alina Gorghiu: Sunt ușor mâhnită de întâmplarea cu legile educației

de Redacția Jurnalul    |   

„Sunt ușor mâhnită de întâmplarea cu legile educației”, spune vicepreședintele PNL Alina Gorghiu, după ce PSD a cerut extinderea calendarului de dezbatere: „E bine ca cele discutate în coaliție să se și respecte, pentru că sunt multe lucruri discutate care ulterior capătă altă dimensiune”.

„Într-o coaliție, reușești să îți impui o parte din punctele de vedere, ceilalți reușesc să își impună altele. Da, contractele part-time au fost doleanța celor de la PSD, nu au ascuns-o nici dânșii, aceasta a fost discuția în coaliție și nu întotdeauna iese totul cum vrea PNL sau cum vrea PSD. Orice fel de negociere presupune ca la final să găsești o cale de mijloc pe care să o accepți, pentru că doar așa reunești o majoritate de voturi la nivel de parlament și așa s-a și întâmplat însă e bine ca cele discutate în coaliție să se și respecte, pentru că sunt multe lucruri discutate în coaliție care ulterior capătă altă dimensiune. Sunt ușor mâhnită de exemplu de întâmplarea cu legile educației, care au stat, slavă cerului, în dezbatere publică, luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare județ și nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat. Eu mă bucur că dânșii doresc să îmbunătățească legea dar eu vă spun așa, dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD”, spune Alina Gorghiu.

Ea arată că partidele din coaliția de guvernare trebuie să respecte proiectele mari.

„Să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câștigăm mici puncte. Și noi am avut anumite observații pe legile educației, i le-am spus doamnei Deca în Biroul Permanent, dânsa s-a angajat să facă toate discuțiile cu partidele din coaliție, ați văzut că a făcut dezbateri și a ajuns la o formă cred eu bună a acestor legi, dar mi-aș dori ca pe proiecte mari ales coaliției să fim mai solidari, să fim mai uniți, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România. Pachetul de legi pe educație România Educată nu este doar o reformă a președintelui României, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliției și în definitiv o reformă a sistemului de educație din România care are un impact extrem de relevant asupra noastră, a tuturor”, adaugă Gorghiu.

Întrebată despre decararea programului de dezbatere și adoptare a legilor Educației, ea spune că „întotdeauna când nu găsești consens pe toate punctele, încerci să amâni până la obținerea consensului”.

„Pe mine nu mă deranjează calendarul amânat, că avem o săptămână sau două în plus, important este ca la finalul zilei să fim cu toții aliniați pe niște mesaje, și eu cred că PSD alături de PNL și UDMR, vor găsi formula să impună această reformă a educației și să o implementăm împreună așa cum trebuie, într-un interval de timp rezonabil. Cu cât mai mult lungim aceste contradicții în spațiul public, cu atât mai rău facem”, încheie Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alina gorghiu legile educației
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri