Jurnalul.ro Ştiri Externe OZN? Încă un obiect de zbor misterios a fost doborât deasupra Canadei. Operațiunea, coordonată direct de Biden și Trudeau

OZN? Încă un obiect de zbor misterios a fost doborât deasupra Canadei. Operațiunea, coordonată direct de Biden și Trudeau

de Redacția Jurnalul    |   

Un alt obiect suspect a fost doborât în spaţiul aerian nord-american, în cadrul unei operaţiuni efectuate în comun, deasupra Canadei, de avioane militare canadiene şi americane, informează postul de televiziune BBC News.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară în spaţiul aerian al Canadei. Un obiect zburător suspect care a pătruns ilegal în spaţiul aerian canadian a fost doborât în zona Yukon, în nord-vestul Canadei, în cadrul unei operaţiuni coordonate de premierul Justin Trudeau şi de preşedintele SUA, Joseph Biden.

Aparatul suspect a fost urmărit de avioane militare din Canada şi Statele Unite şi a fost doborât de un avion de vânătoare de tip F-22, al Forţelor Aeriene americane.

"Forţele canadiene vor recupera resturile obiectului şi le vor examina", a declarat Justin Trudeau, mulţumind Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD), care anunţase monitorizarea unui "obiect de zbor aflat la mare altitudine".

Vineri seară, armata americană a doborât un alt obiect suspect, în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska.

"Este vorba despre un obiect aflat la mare altitudine. Îl numim obiect, deoarece aceasta este cea mai bună descriere pe care o avem în acest moment", a afirmat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

"Este vorba despre un obiect mult mai mic decât balonul de spionaj doborât sâmbăta trecută", a precizat John Kirby, potrivit postului de televiziune CNBC.

În iunie 2022 NASA a alcătuit o echipă care studiază fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunțat agenția spațială americană, conform CNN.

NASA a declarat că numărul limitat de observații ale UAP-urilor a făcut dificilă emiterea unor concluzii științifice despre natura acestor evenimente.

"Având în vedere sărăcia observațiilor, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem", a declarat Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey. "Vom identifica ce date - de la civili, guvern, organizații non-profit, companii - există, ce alte date ar trebui să încercăm să colectăm și cum să le analizăm cel mai bine".

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri