Jurnalul.ro Sport O americancă a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin

O americancă a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin

de Redacția Jurnalul    |   

Americanca Mikaela Shiffrin a devenit cea mai mare schioare din toate timpurile din Cupa Mondială de schi alpin după ce a câștigat cea de-a 87-a cursă. Recordul a fost consemnat sâmbătă, în slalomul de la Åre, în Suedia.

Mikaela Shiffrin a doborât sâmbătă recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, potrivit NBC Sports.

Cu victorii în două zile consecutive, Mikaela Shiffrin a doborât recordul obținând a 87-a victorie, sâmbătă, într-un slalom la Åre, în Suedia. Shiffrin s-a impus cu 92 de sutimi de secundă în fața elvețiencei Wendy Holdener

Vineri, ea a câștigat slalomul uriaș de la Åre pentru a egala recordul suedezului Ingemar Stenmark, de 86 de victorii în Cupa Mondială. Stenmark a fost o vedetă a slalomului și slalomului uriaș din anii '70 și '80 și deținea recordul din ianuarie 1982.

„După o zi atât de incredibilă ieri, simt că nu am nicio presiune", a declarat Shiffrin, pentru televiziunea austriacă ORF, între cele două manșe de sâmbătă.

Shiffrin a ajuns la 13 victorii în Cupa Mondială în acest sezon, cele mai multe pentru un bărbat sau o femeie într-un sezon, de la campania record de 17 victorii din 2018-2019. Se așteaptă ca ea să concureze de încă trei ori la Cupa Mondială de săptămâna viitoare din Andorra.

Sâmbătă, ea a devenit a treia schioare care a adunat mai mult de 2.000 de puncte într-un sezon de Cupa Mondială (Tina Maze a obținut 2.414 puncte în 2013, iar Shiffrin a avut 2.204 în 2019).

Shiffrin și-a făcut debutul în Cupa Mondială, la vârsta de 15 ani. Ea a obținut o medie de opt victorii pe sezon de la prima sa victorie în Cupa Mondială, în decembrie 2012.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: schi alpin record
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri