Jurnalul.ro Ştiri Politică Ana Birchall, despre modificarea Codurilor penale: Punctul nostru de vedere este foarte clar

Ana Birchall, despre modificarea Codurilor penale: Punctul nostru de vedere este foarte clar

Ana Birchall a ajuns sâmbătă dimineața la Ministerul Justiţiei. Deşi ocupă funcţia interimar, Ana Birchall trebuie acum să pună la punct mult criticatul proiect privind modificarea codurilor penale.

Ana Birchall a declarat presei că i se pare firesc să se facă o analiză a Codurilor penale și că nu e normal ca toate deciziile CCR să fie introduse în legislația penală.

„Îmi doresc să ne așezăm cu toții la aceeași masă, să găsim cele mai bune soluții pentru viitorul justiției. Îmi propun să vorbesc cu mediul civic, cu mass-media, cu ONG-urile, cu Uniunea judecătorilor, practic cu toată lumea. În legătură cu ordonanțele în discuție, punctul nostru de vedere este foarte clar și va fi susținut în dezbaterile din Parlament de săptămâna viitoare. Trebuie să facem o analiză și a codurilor. Nu mi se pare normal să decidem noi ce decizie a CCR este obligatorie și care nu. Îmi pare rău că nu au fost armonizate toate deciziile CCR încă de anul trecut când s-au făcut unele modificări la coduri”, a declarat Ana Birchall, potrivit Antena3.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri