Jurnalul.ro Ştiri Politică Anca Dragu: Florina Presadă a fost un membru foarte valoros pentru USR

Anca Dragu: Florina Presadă a fost un membru foarte valoros pentru USR

Președinta Senatului, Anca Dragu, speră ca fosta senatoare Florina Presadă, care și-a anunțat vineri demisia din USR, să revină în partid.  

„Florina Presadă a fost un membru foarte valoros pentru USR, un membru valoros al Parlamentului României, a avut inițiative și le-a susținut cu putere. Eu sper ca Florina să revină în USR PLUS, să o convingem că lucrurile nu sunt așa cum se văd în acest moment”, a declarat Anca Dragu, vineri, la Digi 24.

Președinta Senatului a mai precizat că nu știe exact la ce s-a referit Presadă în criticile pe care le-a adus USR.

„Florina nu este membru al Parlamentului și-mi pare rău că nu o avem colegă”, spus Anca Dragu.

Florina Presadă nu a mai prins un loc eligibil pe listele USR PLUS la alegerile parlamentare din 2020.

Fosta senatoare și-a anunțat, vineri dimineață, demisia din USR, afirmând că nu se mai regăsește în acest partid de multă vreme, dar că „nu e timpul pierdut” pentru apariția altor noi formațiuni politice.

„Azi mi-am înaintat demisia din USR biroul filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme, iar, după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziţii sunt fireşti şi pot accepta că cei ajunşi la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competenţe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu ţină cont deloc de competenţe”, a scris Presadă, pe Facebook.

Subiecte în articol: anca dragu Florina Presadă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri