Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov: "Intenționăm să facem o stație de tratare pentru a nu mai găsi munți de gunoaie în diverse zone"

Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov: "Intenționăm să facem o stație de tratare pentru a nu mai găsi munți de gunoaie în diverse zone"

de Redacția Jurnalul    |   

Intenționăm să facem o stație de tratare pentru a nu mai găsi munți de gunoaie în diverse zone, spune Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov, la Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, organizată de cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

"În afară de cele 3 CAV-uri, cel mai important proiect al nostru, care sperăm să rezolve problema deșeurilor este sistemul de management integrat. Vom cumpăra echipamente, de la autogunoiere, pubele, unități de compostare, proiect de aproape 200 de milioane de lei. Și componenta a doua va fi construcția instalațiilor, care să ajute la tratarea deșeurilor. Aici vorbim de o instalație care va avea o linie de tratare mecanică a deșeurilor, digestie anarobă și o linie de compostare. Ar trebui ca în jurul anului 2027 să avem aceste instalații construite și funcționale. Vorbim de instalații complexe și scumpe, înseamnă că trebuie să facem o procedură de licitație care durează, se semnează constractul și apoi vor fi construite.

Acord de asociere între Ilfov și București

Întâmpinăm și probleme din partea populației pentru că toată lumea când aude de deșeuri intervin diverse probleme generate de gropile de gunoi, instalații de tratare care poate nu sunt la cele mai înalte standarde. Încercăm să rezolvăm problema la nivelul întregii regiuni București-Ilfov, să nu mai avem aceste probleme nici în București, nici în Ilfov. Am făcut un acord de asociere și intenționăm să facem o stație de tratare care să acopere toată această regiune. Deci, practic, am identificat un teren în zona localității Vidra. Vom face un studiu de impact asupra sănătății populației, va fi analizat terenul să fie conform prevederilor legislative și abia atunci vom lua o decizie dacă rămâne sau nu în acea locație. Nu este decis nimic. Mai mult, probabil vom mai identifica și alte terenuri, vor fi analizate și se va lua ulterior cea mai bună decizie. Instalația de tratare trebuie făcută.

Până în acest moment, în regiunea București-Ilfov există o singură instalație care s-a autorizat, acum o lună sua două, privată dar în rest nu mai sunt alte instalații care să trateze deșeurile. Această instalație de tratare chiar ne-ar ajuta să nu mai găsim munți de gunoaie prin diverse zone", spune Andrei Mihai. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri