Jurnalul.ro Tech Gadget Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

Ambițiile care țin de realitatea virtuală nu par a se opri în curând pentru Apple, iar asta nu poate decât să ne bucure, scrie playtech.ro.

Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Apple a cumpărat Flyby Media, un startup care are în vedere realitatea augmentată. Practic, a dezvoltat o tehnologie care permite telefoanelor mobile să „vadă” lumea înconjurătoare. Compania a colaborat cu Google în trecut, pentru capacitățile de recunoaștere ale faimosului Project Tango.

Flyby Media a fost partener de software în proiectul Google, apoi a folosit același IP pentru a dezvolta o aplicație destinată unui public mai larg. Aceasta permite telefonului mobil să scaneze obiectele din lumea reală, apoi să le salveze într-o colecție. Chiar dacă nu sună chiar a ceva inedit, tehnologia din spate a fost, cu siguranță, cea care a atras atenția celor de la Apple. Faptul că telefonul poate înțelege fără ajutor lumea înconjurătoare din spatele lentilei camerei un truc tehnic remarcabil, care a mai fost încercat și de alții, în trecut.

Mai multe, pe playtech.ro.

Subiecte în articol: Apple
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri