Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Arheologii au făcut o descoperite tulburătoare într-un templu mortuar antic din Egipt

Arheologii au făcut o descoperite tulburătoare într-un templu mortuar antic din Egipt

O statuie despre care se crede că o reprezintă pe bunica faraonului Tutankamon a fost descoperită întâmplător de arheologii care lucrau la un templu mortuar antic din Egipt, scrie RT.

Arheologii europeni, care efectuau studii in zona templului funerar al lui Amenhotep al III-lea, situat pe malul vestic al Nilului, au descoperit sculptura de alabastru. Conform informaţiilor Ministerului Egiptean al Antichităţii, desoperirea a fost făcută după ce a fost ridicară şi mutată o secţiune a statuii faraonului Amenhotep al III-lea.

Dr. Khaled El Enany, ministrul egiptean al Antichităţilor, a declarat că statuia reprezintă o femeie frumoasă, distinsă şi unică.

Bucata de sculptură va fi restaurată pe aceasta fiind reprezentate cioplituri complicate, probabil vechi de câteva sute de ani. Templul funerar al lui Amenhotep a fost construit între anii 1390 -1353 ÎC.

Statuia reginei Trye nu a fost găsită în templu până acum. Această descoperire vine la 100 de ani de la găsirea trupului mumificat al reginei în Valea Regilor, de către arheologul francez Victor Loret.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri