Jurnalul.ro Ştiri Externe Focuri de artificii de Anul Nou în diverse locuri din lume

Focuri de artificii de Anul Nou în diverse locuri din lume

de Redacția Jurnalul    |   

Australia a sărbătorit deja trecerea în Noul An. Și în Hong Kong a fost organizat cel mai mare eveniment dedicat Anului Nou din ultimii ani.

Sydney, unul dintre primele orașe mari din lume care a întâmpinat Anul Nou, a organizat un spectaculos foc de artificii lansat de pe Operă și de pe podul Harbour Bridge.

Pandemia de COVID-19 a determinat autoritățile australiene să impună restricții dure, care au fost acum ridicate iar granițele redeschise. 

În China, acestea au fost ridicate abia în această lună, o schimbare care a dus la o creștere a numărului de infecții.În orașul Wuhan, unde a început pandemia în urmă cu trei ani, mii de oameni s-au adunat pentru a sărbători. Sute de polițiști au stat de pază și au folosit difuzoare în diferite locuri prin care i-au sfătuit pe oameni să nu participe la sărbătoare.

În Shanghai, mulți oameni s-au înghesuit pe istorica pasarelă de pe malul râului, Bund.

Și în Hong Kong, zeci de mii de persoane s-au adunat lângă portul Victoria Harbour. Luminile au fost proiectate de pe unele dintre cele mai mari clădiri din zonă. A fost cea mai mare sărbătoare de Anul Nou din oraș din ultimii ani. Evenimentul a fost anulat în 2019 din cauza tulburărilor sociale și a fost redus în 2020 și 2021 din cauza pandemiei.

Subiecte în articol: anul nou australia revelion
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri