Ouăle se fierb înainte de a fi vopsite pentru a preveni astfel stricarea lor. De asemenea, ouăle fierte care s-au stricat dăunează grav sănătății deoarece pot dezvolta bacterii.
Este astfel important ca ele să fie depozitate corespunzător, în frigider ori în locuri răcoroase, și să fie consumate cât mai repede. Dacă după fierbere sunt ținute la temperaturi ridicate pot dezvolta bacterii, cum ar fi salmonella.
Consumul de ouă stricate sau contaminate poate provoca infecții alimentare, manifestate prin greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. În cazuri severe, infecțiile alimentare pot necesita chiar și tratament medical.
Cât timp rezistă ouăle fierte în frigider
Ouăle fierte pot fi păstrate în frigider timp de circa o săptămână, într-un recipient ermetic, la temperaturi între 0 și 4 grade Celsius, pentru a minimiza riscul de contaminare bacteriană și de alterare a calității.
Însă pentru siguranță maximă, este recomandat să le consumi în primele câteva zile după fierbere, potrivit Antena3 CNN.