Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de frumusețe. Ce trebuie să știi despre vopsirea parului

Sfaturi de frumusețe. Ce trebuie să știi despre vopsirea parului

de Redacția Jurnalul    |   

Multe femei își vopsesc părul în diverse nuanțe din dorința de schimbare și pentru a arăta mai bine. Însă trebuie să ții cont și de sănătatea scalpului și a firului de păr, mai ales dacă te vopsești prea des.

Vopsirea frecventă poate afecta firul de păr dar și scalpul. Pielea capului se usucă, apare mătreața și un aspect de piele solzoasă. 

Dacă folosești produse pe bază de substanțe chimice, atunci efectele nedorite asupra firului de păr și a scalpului nu întârzie să apară, potrivit Healthline. Acestea conțin ingrediente, precum amoniacul și peroxidul de hidrogen, care ajută la pătrunderea vopselei în cuticula firului de păr și la depunerea moleculelor de vopsea.

Totodată, substanțele chimice pot elimina uleiurile naturale și proteinele de la nivelul firului de păr, ceea ce crează un aspect tern al părului și duce la fragilitatea acestuia.

Expunerea repetată la aceste substanțe chimice dure poate să slăbească firul de păr și să-l deterioreze. Totodată, vopsirea frecvenă poate să irite scalpul și provoacă alergii. 

Totodată, substanțele chmice din vopselele de păr pot provoca mâncărime, iritații, roșeață și inflamație. Este  astfel indicat să testezi vopseaua pe o suprafață mică înainte de a vopsi tot părul. 

Trebuie să fie atente mai ales persoanele care suferă de afecțiuni ale scalpului, cum sunt eczema sau psoriazis. Unele studii sugerează că anumite ingrediente din vopseaua de păr pot crește riscul de apariție a cancerului.

Vopsirea părului este sigură dacă alegi produse de calitate și apelezi la ajutor profesionist, potrivit catine.ro.

Subiecte în articol: vopsit par frumusete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri