Jurnalul.ro România inteligentă Aurora Alexandra Nistor, inspector principal IPJ Ilfov: Avem din ce în ce mai multe cazuri de agresiune, cruzimi împotriva animalelor

Aurora Alexandra Nistor, inspector principal IPJ Ilfov: Avem din ce în ce mai multe cazuri de agresiune, cruzimi împotriva animalelor

de Redacția Jurnalul    |   

Avem din ce în ce mai multe cazuri de agresiune, cruzimi împotriva animalelor, precizează Aurora Alexandra Nistor, inspector principal IPJ Ilfov - Poliția Animalelor, la Conferința Națională “Afecțiune, implicare, responsabilitate – strategie de succes pentru îngrijirea animalelor din județul Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, și cotidianul național Jurnalul.

"Structura de protecție a animalelor este nou înființată în cadrul ministerului, suntem operaționalizați de la începutul anului 2021, moment de la care am urmărit aplicarea legislației în vigoare, atât în ceea ce privește relele tratamente aplicate animalelor, cât și cazurile de abandon, și sancționarea nerespectării obligațiilor cetățenilor de a-și steriliza și microcipa exemplarele canine deținute. 

Avem cazuri de abandon identificate, sancționate, i-am sprijinit întotdeauna pe reprezentanții consiliului județean la solicitările pe care le-au făcut, inclusiv în campaniile de sterilizare desfășurate pe raza județului Ilfov. Avem din ce în ce mai multe cazuri de agresiune, cruzimi împotriva animalelor. Legea de protecție a animalelor sancționează rănirea, schingiuriea, uciderea, zoofilia, practicarea tirului pe animalele domestice și sălbatice. Înregistrăm cazuri cam din toate domeniile, pe care le cercetăm, le sanmcționăm sub îndrumarea parchetelor competente.

Cetățenii reclamă tot mai mult agresiunile împotriva animalelor

Avem sprijinul parchetului deși este un domeniu nou. Nu este o practică judiciară momentan unitară dar învățăm pe parcurs, ne adaptăm. Legislația este veche dar o aplicăm corespunzător. 

Avem din ce în ce mai multe reclamații din partea cetățenilor la care răspundem. Probabil că lumea începe să fie educată de a reclama abuzurile pe care le observă asupra animalelor. Și faptul că suntem vizibili, cumva le dă și curaj de a reclama, pentru că știu că lucrurile se pot rezolva. Avem autoritate și cetățenii sunt cooperanți. De regulă, toate sesizările au la bază aspecte reale, pe care le cercetăm și le soluționăm ca atare", explică aceasta. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri