Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile australiene au organizat o amplă vânătoare după ce un crocodil a omorât un copil

Autoritățile australiene au organizat o amplă vânătoare după ce un crocodil a omorât un copil

de Redacția Jurnalul    |   

Autoritățile australiene au organizat o amplă vânătoare după ce un crocodil de mari dimensiuni a omorât o fată de 12 ani. Animalul a fost omorât. Cazul a stârnit o dezbatere națională despre modul în care astfel de animale pot fi controlate.

Uriașa reptilă, de peste patru metri lungine și despre care se crede că are cel puțin 30 de ani, a atacat-o pe fată în timp ce înota cu familia ei săptămâna trecută, potrivit Sky News. Fata a murit, acesta fiind primul deces provocat de un atac al crocodililor din 2018 încoace.

Reptila era cautată de vânători de mai mult timp dar aceștia s-au lovit de diferite interdicții. Crocodilul a fost până la urmă împușcat după ce proprietarii zonei au emis o autorizație de vânătoare.

Incidentul a stârnit o mare dezbatere în Australia.

Crocodilul de apă sărată este considerat un animal sfânt de mulți australieni indigeni. În Teritoriul de Nord, locul în care a avut loc atacul, se estimează că există un crocodil la fiecare 2,5 oameni. Numeroși oameni cer măsuri pentru reducerea populației de crocodili care amenință comunitățile din regiune.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: australia crocodil
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri