Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami

Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami

Autorităţile indoneziene au decis să ridice alerta de tsunami pentru vestul şi nordul Sumatrei, care a fost emisă imediat după ce un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter a lovit insula, informează Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost situat la doar 800 de kilometri de capitala Sumatrei, Padang, la o adâncime de 10 kilometri. 

Indonezia a confirmat că există victime, însă nu se cunoaşte încă numărul exact al celor care au fost ucişi de seism sau valoarea pagubelor materiale.

„Există oameni care au murit”, a precizat un oficial indonezian al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a explicat că operaţiunile de salvare a victimelor vor fi îngreunate de lăsarea nopţii.

Agenţia Naţională de Meteorologie a susţinut că nu există încă informaţii legate de pagubele produse de seism. Însă cutremurul nici nu a fost simţit de locuitorii din sudul Sumatrei.

Indonezia a fost lovită de un seism puternic în urmă cu aproape 12 ani, atunci când peste 230.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în tsunamiul care a măturat ţărmurile statului. Insula Sumatra a fost grav afectată de tsunami din 2004. news.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri