Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertismentul premierului britanic: Amenințarea nucleară este la fel de periculoasă ca la criza rachetelor din Cuba

Avertismentul premierului britanic: Amenințarea nucleară este la fel de periculoasă ca la criza rachetelor din Cuba

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul britanic Rishi Sunak susține că amenințarea nucleară este mai periculoasă decât în orice moment după criza rachetelor din Cuba.

El a mai avertizat că Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă „periculoasă” în următorii cinci ani. Premierul a ținut luni un discurs.

Marea Britanie „se află la o răscruce”, a spus Rishi Sunak care a avertizat că „aproape fiecare aspect al vieții britanicilor se va schimba” în următorii câțiva ani, potrivit Sky News.

Democrația, societatea, economia țării și „cele mai grele întrebări despre război și pace” sunt câteva domenii despre care premierul spune că se vor confrunta cu schimbări importante.

În ceea ce privește amenințările globale, Rishi Sunak avertizează că lumea este tot mai aproape de un conflict nuclear. El a menționat Rusia, Iranul, Coreea de Nord și China drept state care amenință valorile Regatului Unit.

Acesta l-a acuzat pe președintele reus Vladimir Putin că a dat dovadă de o „nechibzuință care ne-a apropiat mai mult de o escaladare nucleară periculoasă decât în orice moment de la criza rachetelor din Cuba”.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri