Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocatul Daniel Ionașcu, noul președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste

Avocatul Daniel Ionașcu, noul președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste

de Ion Alexandru    |   

Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal) a organizat, ieri, lucrările Consiliului Național Extraordinar, în urma cărora s-a decis modificarea structurii de conducere a formațiunii. Cunoscutul avocat Daniel Ionașcu, vicepreședinte al partidului, a fost ales, prin vot direct, președinte executiv, poziție din care promite nu doar o politică „altfel”, ci și alegeri „altfel”.

 

„Cine spune, de la un microfon, că este altfel decât restul clasei politice, nu face decât să repete ce au spus și alții înaintea lui. Noi nu spunem că suntem altfel. Spunem că suntem la fel, suntem tot oameni. Dar vom face o altfel de politică. Vă dau cuvântul meu de onoare. Acesta este sentimentul care mă încearcă, al unei politici altfel, cu sufletul, în care fiecare dintre noi se implică real pentru țara lui, pentru comunitatea lui, iar împreună putem face mult, pentru că unde-s doi puterea crește. Trebuie să ne implicăm serios dacă vrem să schimbăm această țară, dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva trebuie să schimbă mentalitatea fiecăruia. Vreau! Pot! Am cu cine? Trebuie să avem. Împreună, avem. Trebuie să facem o politică altfel. Nu mă interesează celelalte partide, nu sunt partide mari și partide mici, dorința mea nu este mare sau mică. Dorința mea este pe cât vreau eu să dau un impuls propriei voințe, de a face și credința că voi ajunge la final”, a anunțat avocatul Daniel Ionașcu, la finalul lucrărilor Consiliului Național Extraordinar.

 

Europarlamentarul Maria Grapini, invitat de onoare

Consiliul Național Umanist, format din vicepreședinți, lideri județeni și aleșii locali ai partidului, au hotărât, de asemenea, numirea lui Ion Toma în funcția de vicepreședinte al formațiunii politice și coordonator al regiunii Oltenia. Acesta a precizat că a sosit timpul pentru ca un partid să promoveze tinerii, capitalul autohon și valorile umaniste. „Au apărut deja partide care, în trei ani, au «îmbătrânit» cât altele în 30. Ajunge!”, a precizat Ion Toma. De asemenea, Consiliul i-a desemnat drept candidați pentru funcția de primari ai sectoarelor 3 și 4 vicepreședinții Toader Ulise și Vasile Negrilă. De asemenea, nu este exclus ca, în urma unor consultări temeinice în interiorul formațiunii, partidul să-și desemneze propriul candidat pentru Primăria Generală a Capitalei.

Europarlamentarul Maria Grapini a reîntregit familia umanistă, participând la Consiliul Național Extraordinar, afirmând că, deși nu poate ocupa nicio funcție în conducerea PPUSL, speră ca, în viitor, să existe un grup umanist bine închegat la nivelul Parlamentului European. Grapini a mulțumit colegilor săi pentru că au invitat-o la acest eveniment și, la final, i-a înmânat noului lider umanist o diplomă din partea comisiei pentru apărarea drepturilor omului.

 

 

Cinci principii esențiale pentru anul electoral 2020

În vederea participării la alegerile locale, Organizațiile județene ale PPUSL vor transmite, până la data de 15 martie 2020, listele cu toți candidații umaniști pentru funcțiile de primar, consilier local și consilier județean.

Rezoluția adoptată, în cadrul Consiliului Național Extraordinar al PPUSL asumă mai multe principii care vor guverna activitatea partidului în acest an electoral. Astfel, se arată în documentul citat, asumând necesitatea transpunerii principiilor doctrinei umaniste în politici publice concrete, în beneficiul întregii societăți românești, imperativul consolidării clasei de mijloc, componentă esențială a unei democrații autentice și a unei economii competitive și prioritatea promovării onestității și «valorii umane» drept criterii fundamentale pentru ocuparea funcțiilor publice, Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal), în pregătirea participării la alegerile locale organizate în anul 2020, a decis că selecția candidaților umaniști la alegerile locale și parlamentare va fi realizată pe criteriul experienței și competenței profesionale. Candidații umaniști vor fi, în principal, persoane împlinite pe plan uman și profesional, desprinse de interesele materiale personale, capabile să se pună real în slujba comunităților pe care le reprezintă.

„Reprezentanții PPUSL în administrația locală vor promova, cu precădere, proiecte și politici publice dedicate consolidării clasei de mijloc, stimulării creativității și inovației, precum și asigurării unei protecții eficiente categoriilor sociale vulnerabile. Organizațiile teritoriale ale PPUSL pot încheia alianțe politice pe plan local exclusiv în vederea aplicării unor proiecte și soluții selectate în urma unor largi consultări ale comunităților locale. Orice propunere de alianță locală va fi prezentată - în vederea validării de către conducerea centrală - însoțită de setul de măsuri concrete ce va fi asumat transparent de către toate forțele politice implicate”, a precizat Daniel Ionașcu, acesta adăugând că toți candidații umaniști vor prezenta, în scris, comunităților pe care doresc să le reprezinte, prioritățile mandatelor de aleși locali sub formă unui set de măsuri concrete, care va conține inclusiv termenele de finalizare, metodele și resursele utilizate. Ulterior obținerii funcției pentru care au candidat, reprezentanții umaniști în administrația publică locală vor realiza, trimestrial, rapoarte de activitate în care se vor raporta, punctual, la fiecare dintre angajamentele asumate în campania electorală.

 

Subiecte în articol: PPUSL
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri