Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani pentru cercetare din PNRR: 6 milioane lei, buget maxim pentru un proiect

Bani pentru cercetare din PNRR: 6 milioane lei, buget maxim pentru un proiect

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță, vineri, relansarea competiției de proiecte de cercetare aferentă Investiției 8, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță relansarea competiției de proiecte de cercetare aferentă Investiției 8, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, în vederea utilizării întregii sume rămase nealocată în urma apelului anterior.

Obiectivul general al investiției este sprijinirea sistemului național de cercetare-dezvoltare prin atragerea de resursă umană înalt specializată din străinătate, în jurul căreia se vor crea și dezvolta grupuri de cercetare de excelență în domenii științifice de vârf, contribuind la îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă.

„Investind în cercetarea românească, de fapt investim în viitorul României, creăm o viziune pentru națiune. Recuperarea decalajelor pe care România le înregistrează față de media UE și, în particular, față de țările din regiune în domeniul cercetării-dezvoltării este una dintre prioritățile mandatului meu de ministru. Relansăm apelul de proiecte de cercetare din PNRR, pentru atragerea resursei umane înalt specializate din străinătate, inclusiv cercetători români din diaspora, în activități de cercetare, dezvoltare și inovare desfășurate în organizații de cercetare din România”, a spus Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Prin nivelul lor ridicat de experiență profesională și competență, beneficiarii programului vor deschide direcții de cercetare noi sau vor aduce un plus de performanță celor existente.

Finanțarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată de 30 de luni este de maxim 6.000.000 lei, iar bugetul total alocat competiției este de aproximativ 240.000.000 lei.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cercetare PNRR
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri