Jurnalul.ro Sport Fotbal international Viva España. Barcelona și Atletico Madrid, primele învingătoare în sferturile Ligii Campionilor

Viva España. Barcelona și Atletico Madrid, primele învingătoare în sferturile Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |   

FC Barcelona și Atletico Madrid au reușit miercuri să câștige meciurile din manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Catalanii s-au impus cu 3-2, în deplasare la PSG, în timp ce oamenii lui Simeone merg în Germania, la Dortmund, cu un avantaj de un gol, după ce au avut 2-0 la pauză.

La Paris, catalanii au deschis scorul, după un prim sfert de oră dominat de PSG. Raphina a marcat cu un șut plasat din careu, după o acțiune din flancul drept, cu Yamal la serviciu (0-1, min. 37).

Francezii au dat replica imediat după revenirea de la vestiare, Dembele și Vitinha întorcând scorul în doar trei minute, cu golurile marcate în minutele 48 și 51 (2-1).

Raphina a refăcut egalitatea cu un șut din voleu, în minutul 62, servit în adâncime de Pedri, intrat cu un minut mai devreme în locul lui Sergi Roberto (2-2).

Golul victoriei (2-3) a fost din nou rodul inspirației lui Xavi, care l-a introdus în teren pe Andreas Christensen. Acesta a marcat cu capul, din 3 metri, după un corner executat de Gundogan, profitând de indecizia portarului Donnarumma.

PSG a avut două șuturi în bară, prin autorii celor două goluri, Dembele și Vithina, dar și alte ocazii care ar fi putut aduce măcar o remiză pe Parc des Princes.

Xavi îi răspunde astfel cu rezultatul din teren fostului său coleg și antrenor Luis Enrique, cel care înainte de meci a spus că el reprezintă mai bine spiritul de joc al Barcelonei.

În celălalt meci cu implicare spaniolă, Atletico Madrid a obținut o victorie la limită, cu 2-1, pe teren propriu, în confruntarea cu Borussia Dortmund.

Argentinianul Rodrigo de Paul de a deschis scorul devreme, în minutul 4 (1-0), profitând de o greșeală a apărării germane, avantajul fiind dublat după o jumătate de oră de către brazilianul Samuel Lino, servit ideal de către veteranul Griezmann (2-0).

Oaspeții au forțat în repriza a doua și eforturile lor au dat roade cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Haller a marcat din careu, asigurând un deficit de un singur gol pentru meciul retur de pe teren propriu.

Finalul meciului de la Madrid a fost dominat de nemți, care au nimerit de două ori bara porții apărate de Oblak, prin Bynoe-Gittens și Brandt.

Portarul român Horațiu Moldovan a fost rezervă neutilizată la Atletico Madrid.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: barcelona atletico madrid
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri