Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentarii turci s-au bătut la propriu pe buget, cu pumni și picioare. Un deputat a ajuns în terapie intensivă

Parlamentarii turci s-au bătut la propriu pe buget, cu pumni și picioare. Un deputat a ajuns în terapie intensivă

de Andreea Tiron    |   

O dezbatere parlamentară pe bugetului țării pentru 2023 s-a transformat într-o bătaie în toată regula  între membrii partidului de guvernământ și cei din opoziție. Politicienii și-au împărțit pumni și picioare, iar un deputat din opoziție a ajuns direct la terapie intensivă.

Parlamentarii partidului de guvernământ (AK Parti) și partidul de opoziție numit Partidul Iyi și-au împărțit  lovituri pentru a-și rezolva diferențele politice.

În centrul controversei s-a aflat membrul opoziției Huseyin Ors, care a fost grav rănit în timpul încăierarii.

Ca urmare, Ors, care suferă de probleme cu inima și are un stimulator cardiac, a fost dus la terapie intensivă în spital.

„Este o zi tristă pentru Marea Adunare Națională a Turciei și o zi rușinoasă pentru cei care au inițiat aceste atacuri”, a declarat parlamentarul Kursad Zorlu.

Ors a fost rănit la cap, iar sprânceana i-a fost despicată din cauza unui inel purtat de atacatorul său, Isik, un deputat al AKP, partid aflat la guvernare, formațiunea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri