Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Beneficiile uimitoare ale pedicuței asupra sănătății. Eficientă împotriva dependenței de alcool și tutun

Beneficiile uimitoare ale pedicuței asupra sănătății. Eficientă împotriva dependenței de alcool și tutun

de Redacția Jurnalul    |   

Plantele medicinale ameliorează și vindecă diferite afecțiuni. Unele sunt mai răspândite, în timp ce altele sunt mai puțin cunoscute.

O plantă cu beneficii uimitoare asupra sănătății este pedicuța. Aceasta se mai numește barba ursului sau brădișor, dar i se mai spune și leac biblic. Crește în zonele de munte, la altitudini de peste 600 de metri. Pedicuța preferă astfel umezeala și se ofilește și moare în regiunile mai uscate și cu mult soare. Tulpina ei este lungă de circa  50-100 cm și se dezvoltă pe sol. Din tulpina acesteia se formează ramuri lungi de 5-15 cm, acoperite cu frunze mici și dese.

Mod de preparare

Ceaiul de pedicuță se prepară dintr-o linguriță de pedicuță opărită cu un sfert de litru de apă ajuns la punctul de fierbere. Apoi se lasă să se decanteze. Este indicat să se bea doar o ceașcă cu ceai/zi,cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Se bea încet. 

Însă poate fi folosită și pentru aplicații externe. Poate fi umplută o pernă cu această plantă pentru a ajuta la blocajele renale, spasmelor musculare și coșmarurilor. 

De asemenea, băile cu pedicuță alungă stresul și protejează împotriva bolilor. 

Beneficii asupra sănătății

Pedicuța ameliorează problemele digestive, respectiv gazele intestinale, balonarea și indigestia. 

Totodată, ajută la reducerea pietrelor la rinichi și a durerilor provocate de acestea.

Dacă  se administrează mai mult timp, va calma durerile, cum sunt cele la urinare, ajutând astfel la vindecarea infecțiilor tractului urinar și a celor renale. 

Însă beneficiile sale nu se opresc aici. Are efecte uimitoare în tratarea dependenței de alcool și tutun. În vremuri străvechi era utilizată împotriva paraliziilor faciale, a discopatiilor lombare, eczemelor și reumatismului. 

Pedicuța este astfel recomandată pentru următoarele afecțiuni: constipaţie cronică, hemoroizi, reumatism, afecţiuni ale căilor urinare si organelor genitale, hepatită, tumori ale ficatului, litiaze si colici renale, convalescenţă, tabagism, alcoolism, dependență de droguri.

 

Subiecte în articol: pedicuta sanatate dureri alcool tutun
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri