Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden spune că va vorbi probabil cu Netanyahu „relativ curând”

Biden spune că va vorbi probabil cu Netanyahu „relativ curând”

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele american Joe Biden spune că probabil va vorbi cu premierul Benjamin Netanyahu „relativ curând”, după atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului. În plus, Joe Biden declară că nu sprijină un atac israelian asupra siturilor nucleare iraniene.

„Probabil că voi vorbi cu el relativ curând”, a declarat Biden, citat de CNN

Biden și Netanyahu au vorbit ultima dată la 21 august, potrivit datelor transmise de Casa Albă. De atunci, situația din regiune a devenit dramatic mai tensionată, Israelul încercând să degradeze Hezbollah în Liban.

Biden a declarat că SUA oferă sfaturi direct oficialilor israelieni cu privire la răspunsul potențial al țării la atac.

„Vom discuta cu israelienii despre ceea ce vor face”, a declarat Biden. „Am vorbit tot timpul cu oamenii lui Bibi”, a adăugat el, folosind porecla lui Netanyahu.

În ultimul an, convorbirile telefonice dintre Biden și Netanyahu au devenit uneori tensionate, deoarece cei doi au divergențe cu privire la acțiunile Israelului în Gaza.

În plus, Joe Biden a declarat că nu sprijină un atac israelian asupra siturilor nucleare iraniene.

„Răspunsul este nu”, a spus Biden, întrebat despre perspectiva ca Israelul să lanseze un atac de represalii asupra siturilor legate de programul nuclear al Iranului.

El a declarat că Statele Unite vor discuta cu israelienii despre modul în care ar putea răspunde la atacul cu rachete al Iranului.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: biden netanyahu hezbollah liban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri