Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken merge în Marea Britanie pentru discuții despre Ucraina și Orientul Mijlociu

Blinken merge în Marea Britanie pentru discuții despre Ucraina și Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |   

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, va fi luni la Londra pentru o vizită de două zile, în cursul căreia se va întâlni cu ministrul de Externe, David Lammy, scrie BBC.

Departamentul de Stat al SUA afirmă că Blinken va deschide un așa-numit „dialog strategic SUA-Marea Britanie”. El va „discuta o serie de probleme critice”, inclusiv despre situația din Orientul Mijlociu și sprijinul pentru Ucraina.

Ministrul de externe britanic și Blinken s-au întâlnit la prima vizită a lui Keir Starmer la Washington în calitate de prim-ministru, în iulie, pentru summitul NATO.

În urma acestei întâlniri, Departamentul de Stat a anunțat că Blinken și Lammy „au reafirmat importanța asigurării faptului că Ucraina dispune de asistența economică, de securitate și umanitară de care are nevoie pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială”.

De asemenea, cei doi „au discutat despre necesitatea de a ajunge la o încetare a focului în Gaza care să asigure eliberarea ostaticilor și să pună bazele unei păci durabile”.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri