Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Broccoli versus conopidă. Care legumă este mai sănătoasă?

Broccoli versus conopidă. Care legumă este mai sănătoasă?

de Anastasia Paul    |   

Ambele sunt legume bogate în nutrienți, cu texturi și arome distincte, ceea ce le face potrivite pentru dietele sănătoase. Broccoli este renumit pentru conținutul ridicat de vitamine C și K, fibre și antioxidanți. Conține sulforafane, un compus cu proprieteăți anti-cancerigene. Conopida este bogată în fibre, vitamina K, colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului. Prin urmare, ambele oferă proprietăți antioxidante și anti-inflamatoare.

Broccoli și conopida fac parte din familia cruciferelor și un profil nutrițional și culinar versatil, având însă proprietăți unice.

Iată beneficiile nutriționale ale broccoli versus conopidă:

Broccoli este cunoscut pentru aspectul său verde vibrant și conținutul de vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii. 

Pe de altă parte, conopida, cu aspectul său albicios, oferă o serie de nutrienți, precum vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii. 

Conținutul ridicat de vitamina C din broccoli susține imunitatea organismului iar vitamina K este esențială pentru sistemul osos. Totodată, conține fibre care ajută digestia.  Potrivit Departamentului de Stat pentru Agricultură al SUA, o cană de broccoli conține circa 3,5% din necesaul zilnic de calciu, 45-54 de vitamina C și 64-86% de vitamina K. Sulforafanul din compoziție reduce inflamația și combate stresul oxidativ. Studiile sugerează că un consum regulat de broccoli oferă protecție împotriva cancerului, susține sănătatea inimi și contribuie la o stare de bine. 

Conopida este o importantă sursă de vitamina C, contribuit la imunitate, iar vitamina K este esențială pentru circulația sângelui și sănătatea oaselor. Are puține calorii și multe fibre ceea ce o face potrivită în curele de slăbire, promovând sănătatea digestivă. Totodată conține glucozinolați, cu potențial antiinflamator și antioxidant. Susține astfel sănătatea inimii și reduce riscul de cancer, potrivit indiatimes.com.

Conopida are o aromă neutră și versatilă care o face un substitut popular pentru alimentele bogate în carbohidrați, precum orez și făină. 

Informații nutriționale

O cană cu broccoli

Calorii 30

Proteine 2 g

grăsimi 0 g

carbohidrați 6 g

zahăr 2 g

fibre 2 g

sodiu 29 mg

O cană cu conopidă

Calorii 27

proteine 2 g

grăsimi 0 g

carbohidrați 5 g

zahăr 2 g

fibre 2 g

sodiu 32 mg

 

 

 

Subiecte în articol: broccoli conopidă sanatate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri