Potrivit cumvaplace.ro, este o prăjitură simplă, foarte sățioasă, gata în 25 de minute. La finalul rețetei vă lăsăm și câteva informații nutriționale, poate vă sunt de folos.
INGREDIENTE
-
4 banane foarte coapte (425 g)
-
125 g unt de arahide (fără zahăr)
-
30 g cacao (am folosit cu conținut ridicat de grăsime, 20-22%)
-
50 g ciocolată 50% cacao (opțional)
-
1⁄2 plic praf de copt
-
Nuci pentru decor (opțional)
-
Un praf de sare
CUM SĂ FACEȚI
- Încălziți cuptorul la 180 de grade, fără ventilație. Tapetați cu hârtie de copt o tavă cu laturile de 20 cm.
- Zdrobiți bananele cu furculița într-un castron sau într-un mixer.
- Adăugați untul de arahide, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați-le până se încorporează complet.
- Adăugați ciocolata tăiată mărunt și transferați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți 17-20 de minute sau până când capătă crustă la suprafață. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia.
- Am tăiat-o în 20 de bucăți, de aproximativ 30 g fiecare.
- Info nutriționale
Un pătrățel de brownie are 73 Kcal, 2,1 g proteine, 4,33 g lipide, 8 g carbohidrați, 1,5 g fibre
SFATURI
- Pentru gust mai dulce, puteți adăuga:
Stevia lichidă – maxim 5 picături
Sirop de arțar – 50-60g
Zahăr brun – 2 linguri - Nu coaceți prea mult prăjitura, va continua să se gătească pe măsură ce se răcește.
- Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru mărunțirea bananelor. Compoziția va fi mult mai fină și aerată.
- Păstrați desertul la frigider, cel mult 5 zile.