Jurnalul.ro Timp liber Culinar Budincă de orez cu mere caramelizate

Budincă de orez cu mere caramelizate

de Andreea Tiron    |   

Servită călduță sau chiar rece, o budincă de orez cu mere caramelizate este întotdeauna un desert potrivit pentru toți ai casei.

Vă lăsăm mai jos rețeta, poate vă tentează!

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 90 g orez

  • 230 ml apă

  • 315 ml lapte

  • 50 g zahăr

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1 galbenuș

  • 25 g unt

  • 1⁄4 linguriță de sare

  • Pentru merele caramelizate
  • 3 mere medii

  • 70 g zahăr

  • Scorțișoară

CUM SĂ FACEȚI

  • Pune orezul la fiert în apa în care ai adăugat și sarea. Acoperă și lasă pe foc potrivit. După 15-20 de minute, orezul a absorbit apa.
  • Toarnă laptele peste orezul fiert și cu ajutorul unui tel de bucătărie desprinde cu grijă boabele care s-au lipit. Lasă să fiarbă încă 10 minute sau până când bobul de orez a ajuns la consistența dorită.
  • Închide focul, adaugă zahărul, untul, esența de vanilie, gălbenușul și amestecă bine. Fiind compoziția fierbinte, gălbenușul se va găti, nu va rămâne crud!
  • Între timp, curăță și taie merele în cubulețe. Pune-le într-o tigaie împreună cu zahărul, un praf de scorțișoară și amestecă-le, pe foc potrivit, câteva minute, doar cât să se formeze caramelul iar merele să rămână ușor crocante.
  • Pune budinca în castronele sau cupe cu gura mai largă.

 

Subiecte în articol: budincă de orez mere caramelizate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri