Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa închide în creştere uşoară şedinţa de vineri

Bursa închide în creştere uşoară şedinţa de vineri

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere uşoară şedinţa de vineri, însă valoarea tranzacţiilor a fost de numai 28,05 milioane de lei (5,9 milioane euro).

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Romgaz, pentru care s-au realizat schimburi de 8,49 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea - 6,22 milioane de lei şi Banca Transilvania - 2,81 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii în şedinţa de vineri au fost înregistrate de acţiunile Impact Developer&Contractor, care s-au apreciat cu 8,1%, Rompetrol Well Services (+4,71%) şi Casa de Bucovina - Club de Munte (+2,56%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Condmag (-4,76%), TMK - Artrom (-2,81%) şi Altur (-1,41%).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,13%, până la 9.441,52 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în creştere cu 0,12%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în apreciere cu 0,2%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe plus cu 0,16%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat un avans de 0,08% iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 0,33%.

AGERPRES

Subiecte în articol: bursa de la bucuresti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri