Jurnalul.ro Sport eXtrasport Campionul european Robert Glinţă și-a anunțat retragerea din înot la 25 de ani. „Este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală”

Campionul european Robert Glinţă și-a anunțat retragerea din înot la 25 de ani. „Este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală”

de Razvan Voiculescu    |   

Campionul european Robert Glinţă și-a anunțat retragerea din sportul de performanță la doar 25 de ani. Cea mai importantă realizare din cariera lui Glință este medalia de aur câștigată în 2021 la Budapesta, Campionatele Europene în bazin olimpic, 100m spate.

Pe lângă această performanță, înotătorul român a mai cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la Campionatele Europene și o medalie de bronz la Campionatele Mondiale.

„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.

Fie că este vorba despre durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc înotul, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Robert Glinţă într-o postare pe Facebook.

 

Subiecte în articol: Robert Glinţă retragere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri