Suporterii argentinieni anticipau chiar o ploaie de goluri în poarta saudiților și multe înscrise de Messi. Și cei 70.000 de spectatori, chiar și cei saudiți, erau convinși că Argentina va câștiga la pas. N-au fost de acord Al Dawsari, Abdulhamid, Al Shehri sau Al Shahrani. Iar rezultatul final a șocat; Arabia Saudită a învins Argentina cu 2-1.
Se anunța un meci ușor pentru Argentina. Arabia Saudită era considerată prea slabă pentru a pune probleme dublei campioane mondiale. Prima repriză a confirmat așteptările, Messi & co au dominat clar, lăsând impresia că nici nu se întrebuințează prea tare. Au primit un penalty foarte ușor acordat de arbitru, ocazie cu care Messi a marcat primul lui gol la un turneu final de CM.
A înscris, echipa era în grafic și fanii se așteptau să urmeze un galop de sănătate chiar și cu frâna de mână trasă. În plus au mai avut și trei goluri anulate de VAR, iar saudiții nici nu trăseseră spre poarta Argentinei.
Scurtcircuit saudit în numai 5 minute
Repriza a doua a arătat că Argentina nu juca cu frâna de mână trasă, ci fără inspirație, fără vlagă, cu un Messi care a ratat cum nu a făcut-o niciodată, deposedat foarte ușor și, mai mult, ambele goluri primite de Argentina, minutele 48 și 53, au fost în urma greșelilor lui, punându-i pe saudiți în situații să înscrie, iar aceștia au profitat de cadouri și au înscris.
VAR-ul este „cam prea precis”
Două din cele trei goluri anulate Argentinei cu ajutorul VAR-ului au fost în urma unor offside-uri la limita-limitei, de maximum 2 centimetri. Deja este interpretabil să anulezi goluri pentru 1-2 centimetri, în condițiile în care FIFA și UEFA pledează pentru avantajarea atacului și a jocului ofensiv. De asemenea, fragmentarea atât de des a jocului nu mai are nicio legătură cu avantajarea jocului ofensiv și mai degrabă cu ruperea ritmului de joc.
Ieri Messi, azi De Bruyne, mâine Ronaldo și Neymar
Cea de-a patra zi de Mondial are programate patru meciuri din grupele E și F. Conform calculelor hârtiei, Croația și Belgia (Grupa F) și Germania și Spania (Grupa E) pornesc clar favorite, însă după bomba de ieri cu Arabia Saudită, ne-am putea aștepta să mai apară surprize de la Costa Rica sau Maroc. Eventuale rezultate bune ale Japoniei și Canadei n-ar fi atât de surprinzătoare, jucătorii celor două naționale sunt de mulți ani în Europa. Azi ar trebui să fie ziua lui De Bruyne, așa cum mâine ar trebui să iasă în evidență Ronaldo și Neymar.
Paradoxul numărului de spectatori din tribune
Organizatorii qatarezi parcă l-au citit pe Caragiale când a fost vorba de numărătoare. Pe principiul „două la Primărie, două la Prefectură, total 40”, tot așa au fost numărați și spectatorii din tribune. Până acum, la toate meciurile „a fost depășit planul”, fiind anunțați, culmea, mai mulți spectatori decât capacitatea stadioanelor chiar cu câte 4, 5 sau chiar 6.000 de persoane. Curios, pe parcursul meciurilor, camerele TV au surprins mai multe zone cu zeci sau sute de scaune neocupate. Mai mult, la meciul Argentina - Arabia Saudită, a fost anunțat un număr de spectatori cu 18.000 mai mare decât numărul de scaune și, de asemenea, camerele TV au surprins numeroase locuri libere în tribune.