Jurnalul.ro Tech Gadget Reguli de bune maniere. Când NU ar trebui să vorbești la telefon

Reguli de bune maniere. Când NU ar trebui să vorbești la telefon

de Redacția Jurnalul    |   

Smartphne-urile au devenit indispensabile în viețile noastre, însă există anumite reguli nescrise care spun că în anumite locuri nu ar trebui să vorbim la telefon.

”Telefoanele mobile îți pot distrage atenția într-un mod periculos. Mai ales pentru că utilizarea lor presupune o lipsă de atenție la situația în care te afli. Telefonul mobil a reușit să facă publicul mult mai vulnerabil decât a fost în orice alt punct din istorie,” spune Bob Otter, fondatorul CitizenAID și fost pompier.

Experții ne recomandă să nu vorbim la telefon în public. mai ales atunci când vine vorba de discuții lungi. 

„Folosirea speaker-ului de pe telefon îi face pe cei din jurul tău să afle mult mai multe lucruri decât și-ar fi dorit vreodată,” precizează Chris Hauk, expert la Pixel Privacy. „Și dacă vreun escroc se află pe lângă tine, ar putea profita de ocazie pentru a fura datele tale personale.” 

Locuri unde ar trebui să eviți să vorbești la telefon

1. Pe stradă

Deși pare o idee bună să mergi pe jos și să vorbești la telefon, experții recomandă să nu faci acest lucru. Primul motiv ar fi că îi poți deranja pe oamenii din jurul tău.

Totodată, nu mai ești la fel de atent la ce se întâmplă în jurul tău și crește riscul să dea cineva peste tine sau să ai probleme atunci când trebuie să traversezi strada. 

„Accidentele pietonale sunt reale. Frecvența lor a crescut semnificativ. Să traversezi strada în timp ce vorbești sau răspunzi la un mesaj? Înainte primeai amendă dacă nu traversai corespunzător. Dar eu cred că, să traversezi în timp ce folosești telefonul, este mult mai periculos.,” explică Otter.

2. La cumpărături

Dacă vrei să adresezi o întrebare rapidă când ești la cumpărături, nu este nicio problemă. Însă o conversație mai lungă poate deranja ceilalți cumpărători. În plus, te poți afla într-o situație riscantă. 

„Dacă ești distras de telefon nu ești atent că cineva te urmărește. Poate așteaptă momentul să îți fure din buzunar sau din poșeta parțial deschisă din coșul de cumpărături. Mai grav, poate așteaptă momentul să îți fure copilul,” spune Otter. 

3. La restaurant

Aunci când ești la restaurant sau cafenea nu este indicat să vorbești la telefon. 

„Ne întâlnim nu doar să vorbim, ci și să interacționăm cu ceilalți. Și chiar nu e momentul să vorbești la telefon sau să trimiți mesaje celor care nu se află acolo. Trebuie să îi onorezi pe cei care stau la masă cu tine fiind prezent,” afirmă Laura Windsor, fondatoarea Laura Windsor Etiquette & Protocol Academy din Londra, notează useit.ro.

Subiecte în articol: bunee maniere societate telefon
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri