Jurnalul.ro Timp liber Culinar Când să nu mănânci pește

Când să nu mănânci pește

Nutriționiștii recomandă consumul de pește de două ori pe săptămână, indiferent dacă este gras, slab, oceanic sau de crescătorie, pentru că este bogat în proteine de calitate și acizi grași Omega-3. Sunt situații, însă, când consumul de peste este periculos pentru sănătate, scrie clickpentrufemei.ro.

Sunt numeroase voci care atenționează asupra conţinutului de mercur din peştii oceanici. Dacă ar fi să le dăm crezare, ar trebui să nu mai mâncăm macrou, ton, păstrăv şi alte specii de pești de apă sărată, expuși în frigiderele din magazine.

Din păcate, este adevărat că peştele oceanic, fructele de mare, scoicile sunt adevăraţi „bureţi“ care absorb mercurul şi alte substanţe toxice din apă.
Să mai mâncăm peşte? Da, cu moderație!

Putem consuma la discreţie carne de peşte autohton şi până la de trei ori pe săptămână peşte oceanic.

Atenție! Femeile însărcinate pot mânca pește o dată sau de două ori pe săptămână, cu condiția să nu fie peşte-spadă, macrou sau rechin.

Mediul în care se dezvoltă peştii este poluat de tot felul de deşeuri şi de substanţe aruncate de oameni, dar, dacă este consumat cu moderaţie, peştele din mări şi oceane nu-ţi poate face niciun rău. Dimpotrivă, beneficiile unei alimentaţii care include carnea de peşte sunt multiple.

Subiecte în articol: peste dietă cu pește
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri