Oricărui bărbat i s-a întâmplat, la un moment dat în viață, să nu poată să menţină erecţia. Dacă asemenea episoade se întâmplă frecvent, se poate vorbi despre o disfuncţie erectilă, scrie clicksanatate.ro.
Pentru tratarea disfuncției, este nevoie de un consult medical amănunțit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul parenerului.
Diabetul zaharat
Aproape jumătate dintre bărbații diagnosticaţi cu diabet pot trece prin episoade de impotență, din cauză că boala afectează nervii care răspund de reflexul erectil. Aceşti pacienţi se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impotență. Și nivelul scăzut de testosteron și insuficiența renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menține un act sexual.
Maladia Alzheimer
Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, cât și scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenței.
Bărbații care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuși la disfuncții erectile. Și cei care au suferit o intervenție chirurgicală la nivelul prostatei și al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.
Ateroscleroza
Mulți dintre bărbații care suferă de ateroscleroză, boală care se manifestă prin îngroșarea vaselor de sânge, au disfuncții erectile. Astfel, presiunea sangvină de la nivelul penisului scade, deci bărbatul afectat nu mai poate menține o erecție completă.