Prin ferma de la Scornicești, care are o suprafață totală de aprox. 178.000 mp., Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generație în ceea ce privește consumul de energie termică și electrică, odată cu revalorificarea resurselor și deșeurilor rezultate din activitățile agricole desfășurate de companiile din Grup. Fermă a fost dotată, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca răspuns la preocuparea Grupului pentru procese de producție cât mai curate și durabile pe tot lanțul de producție hrană.
Pentru ferma de la Scornicești, Carmistin a creat, într-o primă etapă, circa 70 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.
Andrei Brumaru, CEO Carmistin: Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care Grupul Carmistin urmează să investească peste 350 milioane euro în extinderea și diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziția Grupului pe piața internă și externă și care reflectă, în același timp, angajamentul nostru față de principiile dezvoltării durabile, cu grijă față de resurse, oameni și mediu.