Jurnalul.ro Timp liber Culinar Castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline

Castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline

de Andreea Tiron    |   

Platourile cu aperitive nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales în sezonul în care legumele sunt la mare căutare, coapte și aromate.

Potrivit cumvaplace.ro, puneți pe lista bunătăților de făcut și acești castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline, tăiați cât să fie savurați dintr-o singură înghițitură. În 20 de minute, i-ați și dat la frigider, atât sunt de simplu de pregătit!

INGREDIENTE

  • 2 castraveți fabio (să fie mai lungi și drepti, de aproximativ 300 g fiecare)

  • 200 g brânză de capră

  • 2 linguri de smântână

  • 6 măsline kalamata (sau mai multe, dacă vă plac)

  • 10 frunze de busuioc + extra decor

  • Piper roșu (îl puteți înlocui cu orice alt piper)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Spălați castraveții. Tăiați o felie de coajă de sub fiecare castravete: acest lucru le asigură stabilitate pe farfurie.
  • Tăiați castravetele în lungime, ca un capac, la 3/4 din grosimea lui.
  • Cu o linguriță, scoateți miezul și semințele. Presărați sare pe castraveți și îi așezați cu miezul în jos, pe o hârtie absorbantă.
  • Într-un castron, amestecați brânza cu smântâna, frunzele de busuioc tăiate cât mai fin, piper roșu, dacă aveți, și măslinele tocate mărunt.
  • Ștergeți castraveții de apă și îi umpleți cu brânza cremoasă. Nivelați ușor în partea de sus, decorați cu frunze de busuioc și dați la rece. Îi tăiați în felii potrivit de groase, cât să fie mâncate dintr-o înghiţitură.

REȚETĂ VIDEO

castraveti

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri