Jurnalul.ro Auto Sfaturi pentru șoferi. Ce mașină NU ar cumpăra un mecanic auto

Sfaturi pentru șoferi. Ce mașină NU ar cumpăra un mecanic auto

de Redacția Jurnalul    |   

Anumite mașini trebuie evitate deoarece pot crea surprize neplăcute șoferilor.

Majoritatea conducătorilor auto sunt atenți la preț, design și funcțiile unui autovehicul atunci când vor să-și cumpere unul. Însă trebuie să ia în calcul și alte lucruri, cum ar fi rata de depreciere a mașinii și costurile de reparații. 

Chris Pyle este mecanic auto și expert în cadrul Just Answer și spune ce mașini nu ar cumpăra niciodată, potrivit Yahoo News, citat de useit.ro. El precizează care sunt problemele acestora și de ce nu merită banii.  

Mașinile care au costuri mari de reparații

Chris Pyle spune că multe dintre aceste mașini au costuri de reparații mai mari decât media, ceea ce constituie un motiv important pentru care nu le-ar achiziționa. 

Tesla

Tesla este unul dintre cei mai mari producători auto din lume și mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină. Însă prețurile de reparații sunt extrem de mari iar Pyle spune că nu și-ar cumpăra niciodată Tesla și Rivian deoarece costurile de întreținere sunt mai mari decât prețul inițial al mașinilor. 

Tesla Model 3 din 2024 are un preț de pornire de 41.000 de dolari. Și în comparație cu alte mașini electrice, costurile de reparații pentru Tesla sunt mai mari. Potrivit estimărilor, cu 1.078 de dolari mai mult decât alte mașini electrice. 

Rivian

Rivian are costuri similare cu Tesla. Rivian este o companie din California care creează SUV-uri electrice premium. 

„Costul ridicat al reparațiilor după accidente și asigurărilor în caz de accidente pot, uneori, să fie la fel de mari ca mașina,” spune Pyle.

Jeep Renegade și Fiat 500 

Jeep Renegade și Fiat 500 au același șasiu și aceleași costuri de reparații. 

„Nu e vorba neapărat de costul reparațiilor, ci de frecvența lor. Pentru mulți, aceste mașini stau mai mult la reparat decât să fie conduse fără probleme”, explică Pyle.

Ford Fiesta, Nissan și SUV-uri mici

Alte mașini care trebuie evitate sunt Ford Fiesta, Nissan și SUV-urile mici. Acestea au probleme la cutiile de viteze, care se degradează mai repede.

„Atunci când au probleme, ai de-a face cu prețuri mari de reparații, pe care cele mai multe service-uri auto le refuză. Așa că trebuie să te duci la un service autorizat,” precizează Pyle. 

Jeep Grand Cherokee 

Se pare că aceste vehicule, la fel ca celelalte de pe listă, au costuri mari de reparații.

„Necesită reparații scumpe, probleme premature din cauza producției deficitare și compania vrea prea mult să cumperi mașina când e nouă. Dacă vrei să cumperi o astfel de mașină nouă, ai grijă să cumperi cu garanție extinsă”, conchide Pyle.

Subiecte în articol: masina soferi mecanic cumparare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri