Cea mai mare problemă atunci când vine vorba despre pepeni o constituie dimensiunea! Sunt greu de cărat acasă, au nevoie de mult loc în frigider şi - dacă nu vă grăbiţi să-i mâncaţi rapid - s-ar putea să constataţi că s-au stricat.
Galben, aromat şi uşor de manevrat. Sunt cerinţele în baza cărora s-a născut pepenele în miniatură. Costel Vânătoru, inginer, cercetător la SCDL Buzău: "Un fruct unic, pentru o singură masă şi o singură persoană."
În plus, prospeţimea mini pepenelui nici nu se compară cu lubeniţa păstrată în frigider: "Ne-am gândit să obţinem soiuri cu fructul mic, ca să fie proaspete, aromate, să nu îşi piardă din calităţi. Aşa cum ştiţi, la păstrare, pepenele tăiat îşi pierde foarte mult din calităţi şi soiurile acestea asigură prospeţimea şi aroma maximă."
Proprietăţi care deja au stârnit curiozitatea clienţilor: "Aşteptăm şi varianta pepenelui verde." Variantă care, cel mai probabil, va fi şi ea experimentată. Şi asta pentru că producătorii nu se sfiesc deloc să încerce lucruri noi.
Noile soiuri de legume şi fructe vor ajunge în pieţe abia după ce vor fi brevetate Observator.tv