Jurnalul.ro Ştiri Externe China a testat cu succes o dronă hipersonică

China a testat cu succes o dronă hipersonică

China a testat în premieră o dronă hipersonică, reutilizabilă şi dezvoltată în scopuri militare, în cadrul planurilor de a dezvolta în viitor avioane capabile să zboare atât în atmosfera terestră cât şi în spaţiu, relatează miercuri EFE. 

Drona hipersonică, cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, a fost lansată în februarie de la baza spaţială Jiuquan, în Mongolia Interioară (nord), după care a atins o înălţime orbitală şi a revenit cu succes pe Pământ, au declarat surse citate de ziarul South China Morning Post. 

Prototipul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Aerodinamică (Aerodynamic Research and Development Center) din Mianyang (provincia Sichuan), o instituţie militară de vârf în cercetarea aparatelor hipersonice. 

Scopul acestor cercetări este de a dezvolta avioane speciale cu o viteză suficient de mare pentru a nu fi detectate de rachetele şi scuturile defensive, precum cele desfăşurate de SUA. 

Pe viitor, aceste aparate vor avea şi o utilitate civilă. Vor putea fi folosite în turismul spaţial deoarece vor orbita în jurul Terrei şi reveni pe Pământ în condiţii similare de decolare şi aterizare ale unui avion.

AGERPRES

Subiecte în articol: China teste drona hipersonica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri