Jurnalul.ro Tech Ştiinţă China colaborează cu Rusia pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus

China colaborează cu Rusia pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus

Rusia şi China colaborează pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, iar experţii din Beijing au predat deja genomul acestui virus unor cercetători din Moscova, a anunţat miercuri o misiune diplomatică rusă din China, citată de Reuters.

Bilanţul deceselor provocate în China de noul tip de coronavirus a crescut miercuri la 132, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la aproape 6.000.

"Experţii ruşi şi chinezi au început să dezvolte un vaccin", a anunţat Consulatul Rusiei din provincia Guangzhou într-un comunicat.

Nu este clar deocamdată dacă oamenii de ştiinţă ruşi şi chinezi lucrează la acest proiect împreună sau separat.

Rusia, care nu are încă niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus, a început marţi să îi controleze pe toţi turiştii ruşi care se întorc în ţară după o vizită în China, au anunţat miercuri reprezentanţii Autorităţii naţionale pentru protejarea sănătăţii consumatorilor.

"Partea chineză a predat genomul virusului către Rusia, fapt ce a permis cercetătorilor noştri să dezvolte imediat teste-expres care fac posibilă identificarea virusului în organismul uman în cel mult două ore", a precizat Consulatul rus.

Rusia poartă discuţii cu China în legătură cu posibilitatea evacuării cetăţenilor săi din Wuhan şi din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, au precizat reprezentanţii consulatului.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a ordonat Autorităţii ruse pentru protecţia consumatorului să redacteze şi să prezinte un plan către Guvern, miercuri, care să conţină modalităţi de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Autorităţile ruse au închis anumite puncte terestre de trecere a frontierei către China, situate în Orientul Îndepărtat, până pe 7 februarie.

AGERPRES

Subiecte în articol: coronavirus Rusia China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri