Ingrediente
› Ciolan de berbec
› Usturoi
› Cimbru proaspăt
› Rozmarin proaspăt
› Sare de mare
› Piper zdrobit
› Vin
› Unt
Mod de preparare
Ciolanul (cu tot cu os) se așază într-o tavă cu puțină apă, tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 120 de grade Celsius, timp de 3 ore și 15 minute. După acest timp, se dă folia deoparte, temperatura se mărește la 160 de grade Celsius și se mai ține tava la cuptor până se rumenește carnea. După ce s-a rumenit, se pun într-o tigaie untul, usturoiul zdrobit, se lasă până se aurește usturoiul, apoi se adaugă ierburile rupte cu mâna din trei în trei, sarea şi piperul zdrobit. Se învârte bine de tot, apoi se pune carnea în tigaie și se rostogolește ca să se îmbibe bine cu unt. Apoi se pune puțin vin alb (de preferință Chardonnay) și se lasă puțin să se evapore alcoolul. Poftă bună!