Nu intrăm în dezbaterea privind încălzirea globală, dar ceva-ceva tot trebuie să admitem că se întâmplă, spune cumvaplace.ro. Între altele și pentru că cireșele de mai nu mai prea sunt. Poate mai spre iunie, încolo, dar, teoretic cel puțin li se apropie timpul și lor.
Dar să ne pregătim rețetele pentru:
Ce mai punem pe lista de mai? De data aceasta și fără să clipim spunem căpșunii.
Și lista de mai continuă:
- Cartofi noi, mai spre sfârșitul lunii, dar neapărat cu cremă de iaurt sau cu unt și mărar!
- Rozmarin
- Salată verde
- Fasole verde pentru salată sau la pui
- Anghinare
- Mazăre
- Broccoli
Iubitorii de drumeții în natură nu au cum să rateze
- Socul
- Mugurii de brad
Rețetă clafoutis cu cireșe
Clafoutis este unul dintre cele mai ușoare deserturi franțuzești pe care-l puteți face. În mod tradițional se face cu cireșe, curățate de sâmburi, așezate într-un vas uns cu unt, acoperite cu un aluat asemănător celui de clătite. Scos din cuptor, clafoutisul se pudrează cu zahăr și vă recomandăm să-l mâncați imediat. Fie cu înghețată de vanilie, fie cu smântână, cum vă place!
INGREDIENTE
-
600 g cireșe curățate de sâmburi
-
30 g unt moale
-
5 ouă
-
250 ml lapte
-
100 g făină
-
130 g zahăr + extra
-
1 plic de zahăr vanilat
-
Zahăr pudră
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt o tavă cu diametrul 26-28 cm și presărați deasupra puțin zahăr. Puneți și cireșele și aranjați-le să fie într-un singur strat.
- Bateți ouăle cu zahărul, vanilia și un praf de sare, nu mai mult de 2-3 minute, adăugați treptat laptele și făina. O să obțineți un aluat ca pentru clătite.
- Turnați-l ușor peste cireșele din tavă, presărați încă puțin zahăr și dați la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
- Pudrați deasupra cu puțin zahăr și clafoutisul cu cireșe e numai bun de mâncat. De altfel, e mai bun cald, poate și cu o cupă de înghețată de vanilie deasupra, dar dacă vă mai rămâne, desertul e bine să fie păstrat la rece.
REȚETĂ VIDEO
clafoutis cu cirese