Jurnalul.ro Ştiri Vremea Capitala și șapte județe sunt astăzi sub Cod portocaliu de caniculă

Capitala și șapte județe sunt astăzi sub Cod portocaliu de caniculă

de Redacția Jurnalul    |   

Capitala și șapte județe din sudul țării sunt vineri sub avertizare Cod portocaliu de caniculă. O altă avertizare Cod galben este în vigoare pentru mai multe județe din restul țării.

Potrivit ANM, Codul portocaliu este valabil vineri în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. În aceste zone va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Sâmbătă, canicula și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

Pentru vineri este în vigoare și o avertizare Cod galben. În Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula cod portocaliu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri