Comedie din greșeală – 18 noiembrie, ora 19:00, Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu
Pentru publicul brașovean, spectacolul „Comedie din greșeală” va fi o invitație la o seară plină de râsete, unde actorii vor explora tensiunile și momentele de panică din culise, într-un spectacol energic și plin de surprize.
O noapte furtunoasă – 18 noiembrie, ora 20:00, Timișoara, Opera Națională Română
„O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale este o comedie clasică plină de umor și răsturnări de situație, care surprinde viața micii burghezii bucureștene din secolul al XIX-lea. Spectacolul
urmărește aventurile haioase și încurcăturile amoroase ale personajelor, pornind de la un simplu bilet găsit din întâmplare și ajungând la un carusel de confuzii și gelozii.
Take, Ianke și Cadîr – 19 noiembrie, ora 19:00, Constanța, Casa de Cultura a Sindicatelor
Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.
O noapte furtunoasă – 19 noiembrie, ora 20:00, Deva, Centrul Cultural Dragan Muntean
Într-o noapte plină de tensiune, Ghiță, proprietarul unei croitorii, încearcă să descifreze dedesubturile relației dintre soția sa, Veta, și Chiriac, ordonanța sa. În scenă apar și Rică Venturiano, un tânăr îndrăgostit până peste cap, și Zița, sora Vetei, ambele aducând situații comice de neuitat. Prin replicile sale savuroase și personajele pitorești, „O noapte furtunoasă” rămâne o satiră actuală despre aparențe și ipocrizie, ce garantează o seară plină de râsete și bună dispoziție.
Comedie din greșeală – 19 noiembrie, ora 20:00, Craiova, Teatrul National Marin Sorescu
Spectacolul spune povestea unui grup de actori care trebuie să scoată o premieră. Biletele sunt vândute, contractele sunt semnate, turneul este organizat, însă există o singură problemă – nu au text. Spectacolul povestește cu umor despre condiția actorului, despre culisele teatrului, despre obsesia posterității și despre frica de ridicol.