Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnaţi la moarte pentru violul şi uciderea unei studente

Condamnaţi la moarte pentru violul şi uciderea unei studente

Un tribunal din nord-vestul Vietnamului a condamnat la moarte şase bărbaţi pentru violarea şi uciderea unei studente în vârstă de 22 de ani, un caz ce a şocat ţara la începutul acestui an, au informat, luni, media de stat, citate de DPA.

La 2 februarie a.c., liderul bandei, Vi Van Toan, le-a spus celorlalţi membri că mama studentei îi datora aproape 13.000 de dolari pentru cumpărarea a circa 700 de grame de heroină, în mai 2017. El le-a cerut să-l ajute să o răpească pe fiica acesteia, Cao My Duyen, şi să o şantajeze. În schimb, Toan le-a promis bani şi droguri, a relatat ziarul online „Tien Phong”.

Ulterior, potrivit ziarului online „Vnexpress”, unul dintre membrii bandei s-a dus într-o piaţă din oraşul Dien Bien Phu, unde Duyen o ajuta pe mama ei să vândă pui, şi i-a cerut să-i livreze 13 pui la o anumită adresă din oraş. Când tânăra a ajuns la adresă, bărbaţii au răpit-o, i-au luat puii şi bicicleta şi au sechestrat-o în casa unui alt membru al bandei.

Toan i-a telefonat mamei studentei cerându-i banii, dar aceasta a refuzat să o facă. Cinci bărbaţi au violat-o pe tânără pe rând, timp de trei zile, pentru ca, în final, să o ucidă prin strangulare, la primele ore ale zilei de 7 februarie.

Toan şi cei cinci bărbaţi au fost condamnaţi la moarte duminică. Alţi doi bărbaţi şi o femeie au fost condamnaţi fiecare la între trei şi 10 ani de închisoare pentru implicarea lor în acest caz.

Mama lui Duyen a fost condamnată la rândul ei la 20 de ani de închisoare, în noiembrie 2018, pentru implicare în reţeaua de droguri. Instanţa a găsit-o vinovată pe femeia de 44 de ani de depozitare, transport şi achiziţionare ilegală de narcotice.

AGERPRES

Subiecte în articol: condamnare la moarte viol
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri